„Хобит“ најскупљи филм икада?

Према последњим проценама, буџет „Хобита“ ће износити чак 500 милиона долара, чиме би адаптација Толкиновог романа постала најскупљи филм икада. Ипак, није најјасније да ли ће то бити цена оба планирана дела, што би значило да то није нови рекорд, иако је тај износ много већи од новца потрошеног за снимање сва три наставка „Господара прстенова“.

Холивудска адаптација Толиновог романа „Хобит" могла би да постане најскупљи филм икада.

За снимање приче која претходи „Господару прстенова", према последњим проценама, биће потрошено око 500 милиона долара, преноси Телеграф.

Тако ће то остварење бити чак 200 милиона долара скупље од досадашњег рекордера, трећег наставка „Пирата са Кариба".

Такође, то ће значити да ће буџет „Хобита" бити двоструко већи од целокупне трилогије „Господара прстенова", која је коштала 281 милион долара.

Према најавама, очекује се да прича буде подељена у два дела, као и да ће после одустајања Гиљерма дел Тороа режисер бити Питер Џексон.

Буџет филма нарастао је због вишегодишњег одлагања, које је делимично било изазвано и правним споровима.

Компанија „Њу лајн синема", која је творац трилогије и која има права за снимање „Хобита" спорила се са Ем-Џи-Емом који је власник права на дистрибуцију.

Истовремено је и Кристофер Толкин, једини син покојног писца који је и даље жив, ушао у спор са продуцентима претходних филмова.

Наследник славног писца је тврдио да је Толкинова заоставштина била жртва „холивудских вуду рачуновођа", те да јој припада додатних 150 милиона долара.

Сматра се да је франшиза зарадила шест милијарди долара, а Кристофер Толкин је запретио да ће повући дозволу за снимање „Хобита" уколико заоставштини не припадне „већи део колача".

Ако не буде нових проблема и снимање почне ускоро као што се очекује, први део „Хобита" ће стићи у биоскопе у децембру 2012. године, а други део годину дана касније.

Продуценти су наводно уверени да ће профит увелико надмашити рекордне трошкове снимања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи