Читај ми!

Фестивал најкраћих филмова у Кинотеци

У оквиру гостовања Међународног фестивала најкраћег филма у Музеју кинотеке вечерас ће бити приказано 47 остварења међу којима и „Плава птица“ Милене Петровић. Заједничко овим играним, анимираним и документарним филмовима је да не прелазе три минута.

Међународни фестивал најкраћих филмова гостоваће вечерас у Музеју кинотеке (у Косовској улици), у организацији Француског института у Београду и Југословенске кинотеке.

Фестивал основан у Француској одржава се ове године 14. пут. Услов је да филм не прелази три минута, а аутори су и врсни професионалци и талентовани аматери из свих крајева света.

Од 1.500 пријављених кратких играних, анимираних и документарних филмова, жири професионалаца је одабрао 47 филмова. Међу њима је и Плава птица Милене Петровић из Србије.

Двосатне пројекције организују се у 15 земаља, у 80 градова (од којих 26 у Француској), у периоду од 4. до 13. маја. У свим градовима гледаоци бирају свој омиљени филм.

У Србији је већ одржана пројекција у Нишу, 4. маја у Студентском културном центру, а 12. маја биће и у Новом Саду у сали Академије уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи