Читај ми!

Белци бирају оскаровце?

Студија „Лос Анђелес тајмса“ показала да 94 одсто чланова Америчке филмске академије, дакле оних који додељују Оскаре, чине белци, а да Афроамериканци и Хиспаноамериканци чине свега два одсто.

Да они који одлучују о добитницима Оскара сваке године и нису нека разнолика дружина, показала је студија Лос Анђелес тајмса према којој 94 одсто од 5.765 чланова Америчке филмске академије чине белци, док су 77 одсто мушкарци.

У студији коју је лист објавио само недељу дана пред свечану доделу награде Оскар, Лос Анђелес тајмс је утврдио да Црнци и Хиспаноамериканци чине свега два одсто од свих чланова Академије за филмске уметности и науке.

Лист је навео да је путем интервјуа са члановима академије и њиховим представницима утврдио идентитет око 5.100 чланова академије или 89 одсто.

Председник америчке филмске академије Том Шерак рекао је да та институција ради на томе да направи разноликији састав.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи