Читај ми!

Завршница „Седам величанствених“

Пројекцијама остварења „Живот негде далеко“ француског редитеља Мајка Вејмилера и „Сјај курви“ аустријског аутора Михаела Главогера, у Великој дворани Центра „Сава“ затвара се осмо издање Фестивала европског дугометражног документарног филма „Седам величанствених“.

Осми Фестивал европског дугометражног документарног филма „Седам величанствених" завршава се вечерас пројекцијама остварења Живот негде далеко и Сјај курви, у великој дворани Центра „Сава".

Први на програму је филм француског редитеља Мајка Вејмилера, снимљен у португалској области Барозо.

Редитељ је био заинтересован да открије пејзаже, које су слике из једне књиге изостављале. Одатле почиње путовање по испреплетаним слојевима времена у магловите, мистичне пејзаже, каменом поплочане улице, тамне ентеријере, као и у дубоко скривене мисли и сећања.

Аустријски аутор Михаел Главогер, чији ће филм Сјај курви бити последњи приказан на овогодишњем фестивалу, своје остварење снимао је у различитим деловима света откривајући триптих о феномену проституције кроз призоре из Тајланда, Бангладеша и Мексика.

Током пет дана трајања Фестивала посетиоци су могли да виде остварења као што су Пророк британског редитеља Герија Тарна, Жозе и Пилар Мигела Гонсалвеша Мендеша, Рамин Аудриуса Стониса, документарац Специјални лет Фернана Мелгара и El Bulli - Кување у процесу, немачког редитеља Гереона Вецела.

Фестивал „Седам величанствених" отворен је 25. јануара, а одржава се у организацији Центра за визуелне комуникације „Квадрат" Зорана и Светлане Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи