Читај ми!

Камерон (поново) оптужен да је „преписао“ Аватара

Сценариста Ерик Рајдер поднео је суду у Лос Анђелесу тужбу против редитеља филма „Аватар“, Џејмса Камерона, јер му је, наводно, украо причу и није поштовао договор о компензацији.

Редитеља Џејмса Камерона тужио је бивши сарадник Ерик Рајдер, јер му је, наводно, он украо идеју за филм „Аватар", пренели су медији.

Рајдер жели за сада непознати износ у име одштете за његов допринос филму који је зарадио више од 2,7 милијарди долара у биоскопима.

Сценариста тврди да је 1999. године, док је радио са Камероном, написао и предао Камероновој продукцијској кући сценарио под називом "KRZ 2068", а који много подсећа на „Аватара".

Према наводима из тужбе, поднете Вишем суду у Лос Анђелесу, пројекат је био замишљен као „еколошки три-де еп о корпорацијској колонизацији и експлоатацији чудесне и бујне природе далеког месеца".

Међутим, тај пројекат је 2002. године пропао, јер нико није хтео да сними такав филм, све док се 2009. године није појавио „Аватар".

Рајдер, такође, тврди да су „самостална роботичка одела у која улази један човек-оператер" његова идеја.

Тужба је још једна у низу против „Аватара", али је прва која долази од неког ко је имао или има везе са Камероновом продуцентском компанијом „Лајтстром ентертејнмент" (Lightstrom Entertainment).

Рајдер у својој тужби још тврди да је пре снимања филма постигао договор са компанијом „Лајтстром" да ће добити одређену суму новца за компензацију, али када је филм напокон снимљен и када се појавио пред публиком, нису поштовали договор.

Остаје нејасно зашто је Рајдер толико дуго чекао да поднесе тужбу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи