Читај ми!

„Мој босоноги пријатељ“ на Дан људских права

Филмски фестивал „Слободна зона“ на Међународни дан људских права обележиће премијера филма из Јужне Кореје, „Мој босоноги пријатељ“. На програму и бразилско-британска копродукција „Депонија“.

Дугометражни документарни филм Мој босоноги пријатељ обележиће Међународни дан људских права – 10. децембар – вечерас на фестивалу „Слободна зона" у Културном центру „Рекс".

Редитељ Сијонг Луо Ли определио се за „синема верите" манир како би што верније дочарао свакодневицу групе босоногих возача рикши у саобраћајном хаосу Калкуте.

На програму је и бразилско-британски документарни филм ауторке Луси Вокер Депонија, овогодишњи добитник награде публике „Слободне зоне" одржане прошлог месеца.

Вечерас ће такође бити додељена награда за публику. Аутор најбољег приказа, рецензије или есеја о филму приказаном на протеклом, седмом издању „Слободне зоне" добиће "notebook" рачунар.

На конкурс је стигло 38 текстова, а доминирали су они који су инспирисани филмовима Депонија, Зидови и Ово није филм.

Председница жирија, филмска критичарка Весна Перић и чланови Бранка Павловић (селектор) и Милан Завиша (прошлогодишњи победник) одлучили су да награду доделе аутору који се потписао као „Мали маратонац 79", за обједињену рецензију филмова Депонија и Bombay Beach, Алме Харел.

„Аутор је показао прави баланс између информативног и аналитичког приступа, указујући на социјалну ангажованост филмских аутора, поткрепљујући своје ставове и теоријском платформом, пронашао је и прави кључ за компаративну анализу", наводи се образложењу жирија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи