Читај ми!

Поштеном налазачу краве 10.000 евра!

Трка између ловаца и заштитника животиња ко ће пре да нађе одбеглу краву Ивон у немачким шумама, захуктала се до крајњих граница. Награда од 10.000 евра само је запалила читаву ствар.

У немачкој покрајини Баварској у току је необична хајка на одбеглу шестогодишњу краву по имену Ивон, за чије хватање најчитанији немачки дневник Билд нуди награду од 10.000 евра.

Ивон, која као да је „шестим чулом" осетила да јој се ближи крај у кланици локалне фабрике кобасица, побегла је са своје ливаде у шуму код Цангберга, села удаљеног око 100 километара источно од Минхена.

Билд је понудио награду од 10.000 евра ономе ко краву ухвати живу, док су локалне власти обавестиле ловце да смеју да пуцају на животињу која је проглашена за опасну по друмски саобраћај.

Одстрел краве која, како наводи Гардијан, „представља неку врсту борца за Немачку у којој се воле животиње", требало би да буде крајња опција, навеле су власти које су Ивон, ипак, пожелеле све најбоље.

Откако је дневник објавио оглас, протеклог викенда, ловци и мештани прочешљавају околне шуме, а једно аустријско удружење за заштиту животиња предложило је да откупи краву уколико буде ухваћена жива.

Почетком августа, ловци и ветеринари успели су накратко да истерају Ивон из шуме, али им је она убрзо побегла, под окриљем мрака.

Билд наводи да су власти ангажовале Ивонине „рођаке" за њено хватање - сестру Валтрауд и сина Фризија, као и привлачног бика Ернста, али је Ивон наставила да се крије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи