Читај ми!

Лестат, најбољи вампир свих времена

Вампири већ деценијама освајају срца љубитеља књига и филмова о моћним, мистериозним, најчешће неодољивим крвопијама. Најбољи међу њима је, макар према оцени магазина „Ентертејмент викли“, Лестат којег је Том Круз оживео у филму „Интервју са вампиром“. У стопу га прате гроф Дракула и Едвард Кален.

Амерички магазин Ентертејмент викли (Entertaiment Weekly) направио је листу 20 најбољих вампира свих времена и на првом месту је Лестат, настао из пера Ен Рајс, а касније оживљен на филму.

По роману Интервју са вампиром Ен Рајс из 1976. године, снимљен је истоимени филм 1994. године, са Бредом Питом и Томом Крузом у главним улогама.

Лестата је глумио Круз, што је код обожавалаца романа изазвало бурне, махом негативне реакције.

Без обзира на то у ком веку се „завампирио" Лестат је веома шармантан и увек у тренду и зато је постао култни вампир, преноси Ентертејмент викли.

Друго место заузео је гроф Дракула Кристофера Лија из филма Дракула из 1958. године.

Грофа Дракулу увек ће памтити по свом провидном неглижеу и по томе што је умилан, тих и веома жедан, наводи недељник.

Интерпретација Беле Лугошија заслужила је треће место листе.

Лугоши је грофа Дракулу играо у америчкој бродвејској представи 1927. и у истоименом филму 1931. године, који се темељи на класичном вампирском роману Брама Стокера.

Нове вампирске снаге досегле су тек четврту позицију.

Едвард Кален из Сумрак саге, чији лик тумачи Роберт Патинсон, поседује снежно белу кожу, разбарушену косу и веома је згодан. За Белу Свон (Кристен Стјуарт) он је идеалан мушкарац.

У стопу га прате Бил (Стивен Мојер) и Ерик (Александар Скарсгорд) из серије Права крв. Њих двојица су сушта супротност један другом и боре се за контролу над Суки, конобарицом из Лузијане, која може да чита мисли свима осим вампирима.

На шестом месту се налази Аса Вајда из филма Црна недеља (Black Sunday).

„Погледај ме у очи...Загрли ме. Умрећеш", поручује лепа и смртоносна Аса (Барбара Стил) у филму из 1961. године италијанског редитеља Мариа Баве.

На седмом месту је Ејнџел из серије Бафи убица вампира, а осмо заузима господин Барлоу из мини серије Салемово из 1979. године, која је базирана на истоименом роману Стивена Кинга.

Шајлер ван Ален из серије романа Мелисе де ла Круз Плава крв је на деветом месту, а следи Дракула којег је тумачио Гари Олдман у филму Френсиса Форда Кополе из 1992. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи