Читај ми!

Брус Ли и даље без музеја

Легенда акционих филмова и мајстор кунг-фуа Брус Ли неће скоро добити музеј у Хонг Конгу јер власти тог града нису успеле да постигну договор са власником куће у којој је познати глумац некада живео.

Напори да се бивши дом познатог глумца и мајстора кунг-фуа у Хонг Конгу претвори у спомен-кућу поново су стопирани, па ће Брус Ли и даље остати без музеја у том граду.

Двоспратна кућа, у којој је Ли провео последње године живота, a која данас служи као јефтини хотел, у власништву је бизнисмена Јуа Панг-лина који је прво прихватио, а затим одбио предлог да се она претвори у музеј.

„Упркос нашим напорима, нисмо успели да постигнемо договор са власником куће око њене рестаурације", наводи се у саопштењу хонгоншких власти.

Лијева кћерка Шанон, која прикупља средства за изградњу музеја у Сијетлу, где је њен отац студирао и подучавао многе борилачким вештинама, није желела да коментарише ову вест.

Хонгконшке власти саопштиле су да ће публика моћи да види Лијеве предмете прикупљене за планирани музеј на изложби која ће бити отворена 2012. године у једном од градских музеја.

Легенда акционих филмова која је свету открила кинеску борилачку вештину кунг-фу играо је у многим остварењима међу којима су највећи успех постигли У змајевом гнезду, Велики газда, Песница великог змаја, На змајевом путу.

Умро је 1973. у 33. години. Околности под којима је умро ни до данас нису утврђене, а једна од верзија је реакција на лек за смиривање болова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи