Читај ми!

Серија „Сабља“ привукла највише пажње на 17. Фестивалу филмске режије у Лесковцу

После награде у Кану, серија „Сабља“ тријумфовала је не једном од најзначајнијих европских фестивала у чешком граду Брно. Прве две епизоде први пут су данас пиказане пред публиком на 17. Лесковачком фестивалу филмске режије. Домаћу премијеру серија ће имати 2. новембра.

Ниједан филм или серија на Лесковачком интернационалном фестивалу филмске режија није изазвао тако велико интереосвање као серија Сабља. Серија о убиству премијера Ђинђића, снимљене је у продукцији РТС-а и "This adn That Productions".

После награде за глумачка остварења на фестивалу у Кану добила је главну награду на једном од најзначајнијих европских фестивала у Европи "Serial killer" који је одржан у Брну у Чешкој.

„Велика част и велико признање. Публика је одлично реаговала. Када добијете позитивну реакцију када добијете награду за свој рад онда вас то чини мирном и сигурним, тако да сам ја сада све радоснији и једва чекам тај 2. новембар и тренутак када ће наша публика коначно моћи да гледа серију“, истиче Владимир Тагић редитељ и коаутор серије Сабља.

„Када и интернационална публика и интернационални жири препозна ваш рад и награди га на још једном значајном фестивалу онда вам је срце пуно и знате да сте урадили нешто што прелази границе ове земље и то је за сваког уметника један велики изазов и велики плус“, наводи Драган Мићановић који у серији тумачи лик Зорана Ђинђића.

Седамнаести Лесковачки интернационални фестивал филмске режије оправдао је очекивања стручне јавности, а што је још важније Лесковачке публике.

„Овогодишњи Фестивал памтиће се по великом броју гостију који су нам дошли из региона, као и по новоустановљеној наградеи 'Отисак Горана Паскаљевића', и по добрим филмовима“, истиче Сања Цонић, директорка Културног центра у Лесковцу.

Вечерас на Лајфу премијера филма о Фејату Сејдићу Наслеђе краља трубе. Фестивал се завршава сутра када ће бити познати и добитници награда.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи