Читај ми!

Бин Ладенов двојник атракција на улицама Боготе

У маскирној униформи, црним цокулама и са дугом брадом, Колумбијац Хасмет Хикстер Лондоно привлачи пажњу где год да крене. Када још на радном месту узме и пушку, више нема сумње на кога личи - пролазници у Боготи убеђени су да је пред њима вођа Ал Каиде!

Двојник најпознатијег светског терористе Осаме бин Ладена тешко да би могао да прошета улицом без великих проблема у САД, али у Колумбији су се на „вођу" Ал Каиде већ навикли и права је атракција у Боготи.

Верна копија Осаме бин Ладена са улица Боготе зове се Хасмет Хикстер Лондоно и према верском опредељењу није муслиман, али како каже, велики је обожавалац убијеног вође Ал Каиде.

Лондоно иначе ради као чувар паркинга у насељу Сантафе и наоружан је у сваком тренутку, што додатно утиче на степен сличности.

Иако је прича о колумбијском двојнику обишла свет тек након смрти најпознатијег терористе, Лондоно већ седам година маскиран у бившег првог човека Ал Каиде поздравља људе на улицама престонице те јужноамеричке државе.

Локално становништво не паничи када га види с пушком у руци и у маскирној униформи, јер су се многи већ навикли да је то „њихов најдражи терориста", а не онај који је наредио убиства многих цивила у свету.

Ипак, онима који први пут виде Хасмета није баш свеједно. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи