Читај ми!

Преде јачином од 68 децибела!

Косилица за траву производи буку од 90 децибела, сирена на колима несносних 110, а мачка Смоуки преде јачином од скоро 68 децибела. Само они који деле дом са њом знају колико може да смета када се огласи ова Гинисова рекордерка.

Сиво-бела краткодлака домаћа мачка Смоуки, чије предење достиже јачину од 67,7 децибела, званично је уписана у Гинисову књигу рекорда.

Поређења ради, мачке обично преду 14 пута тише, косилица за траву производи звук јачине 90 децибела, а сирена аутомобила 110.

Мачка са фарме у Спринг Хилу, у Великој Британији, стара је 12 година и прочула се у фебруару када је њена власница Лусинда Рут Адамс однела љубимицу на локално такмичење у предењу.

Мада зна то да чини много, много гласније, на званичном мерењу за Гиниса, обављеном пред читавим тимом сведока - сниматељем, фотографом, новинаром, Дијаном Џонсон из британског Друштва за заштиту мачака и мериоцем јачине звука, Рејом Мидемом са Нортемптон колеџа - Смоуки је са метар даљине од мерача (по правилима), успела да постигне резултат од „само" 67,7 децибела.

Снимак је прослеђен уредништву Гинисове књиге које је сада саопштило да је Смоуки оставила далеко иза себе све досадашње рекордерке.

Крег Глендеј, главни уредник Гинисове књиге, пожелео јој је добродошлицу у породицу рекордера и додао: „Тешко је и замислити да мачка може да преде гласно попут усисивача".

Смоуки има и сајт на Интернету: http://www.smokeythepurringcat.com.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи