Читај ми!

Децу доносе роде!

Позлило јој је и јавила се лекарима - није ни слутила да је трудна! Жена је убрзо на свет донела здравог дечака. Клиничко-болнички центар „Бежанијска коса“ до сада није имао сличних искустава, а новорођенче је постало пети члан изненађене породице.

Жена којој је позлило на послу и коју је Хитна помоћ довезла у Клиничко-болнички центар „Бежанијска коса", на изненађење свих, па и ње саме, се породила, при том и не знајући да је и била у другом стању.

Због изненадних оштрих болова у стомаку, на наговор колега отишла је у болницу. Забринута за сопствено здравље није ни слутила да на свет управо доноси нови живот.

„Док смо ми прегледали трбух приметили смо вагинално крварење а онда смо видели и дечју главицу. Срећом породила се брзо за мање од минута", објаснио је ситуацију хирург Златко Скурић.

Тридесетшестогодишња пацијенткиња је, према речима доктора, тврдила да није осећала никакве симптоме трудноће. Имала је редован менструални циклус, стомак јој није био знатно већи, а повремене мучнине приприсивала је умору.

Лекари признају да је ситуација када је трудноћа непозната до самог порођаја веома ретка.

„Чешће су ситуације када уочимо трудноћу у каснијем периоду. Годишње имамо неколико трудница које дођу у 7-8 месецу трудноће. Обично је то повезано са великом гојазношћу", изјавио је доктор Александар Љубић.

У Клиничко-болничком центру „Бежанијска коса", рођење бебе свакако је изненађење пошто та болница нема породилиште. Порођај је обавио хирург са онколошког одељења.

„Колико ми знамо, ово искуство је прво да се некој екипи десило. Срећом па су и мама и беба добро. Беба је имала много среће," додао је доктор Скурић.

Беба и мајка су отпуштене из болнице и добро се осећају, новорођени дечак има брата и сестру.

Мада је породица непланирано постала петочлана, изненадном, новом члану су се сви обрадовали.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи