четвртак, 05.05.2011, 18:45 -> 19:46
„Шварцвалд“ торта у конзерви
Кад може сардина да се конзервира, што не би могла и „Шварцвалд“ торта, помислио је један немачки посластичар, тражећи начин да сестри у Америци пошаље омиљене слаткише. Идеја се „примила“ и претворила у бизнис, који од недавно цвета.
Особље једне немачке посластичарнице изумело је јединствен начин извоза чувене „Шварцвалд" торте у далеке земље - торта у конзерви, пренео је данас Ројтерс.
Идеју је добио главни посластичар Јохан Руф пошто му је сестра, која живи у САД, тражила да јој пошаље слаткише и пецива из њиховог родног села у близини Шварцвалда, планинске области на југозападу Немачке.
Руфова посластичарница је прву „Шварцвалд" торту у конзерви продала новембра прошле године, а од тада је цифра премашила 10.000 испорука.
„Велики број колега је био скептичан и рекао да моја замисао неће заживети и да нећу ништа продати", рекао је Јохан, додајући да се торта, када је готова, сече на парчад и пакује у конзерве.
Руф је објаснио да су највернији купци и наручиоци, углавном, Немци који живе у иностранству и желе да осете домаћу посластицу.
Шварцвалд је регија позната по својим слаткишима и воћним тортама, од којих је једна била сервирана на прошлонедељном венчању принца Вилијама и Кејт Мидлтон.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 2
Пошаљи коментар