Читај ми!

„Шварцвалд“ торта у конзерви

Кад може сардина да се конзервира, што не би могла и „Шварцвалд“ торта, помислио је један немачки посластичар, тражећи начин да сестри у Америци пошаље омиљене слаткише. Идеја се „примила“ и претворила у бизнис, који од недавно цвета.

Особље једне немачке посластичарнице изумело је јединствен начин извоза чувене „Шварцвалд" торте у далеке земље - торта у конзерви, пренео је данас Ројтерс.

Идеју је добио главни посластичар Јохан Руф пошто му је сестра, која живи у САД, тражила да јој пошаље слаткише и пецива из њиховог родног села у близини Шварцвалда, планинске области на југозападу Немачке.

Руфова посластичарница је прву „Шварцвалд" торту у конзерви продала новембра прошле године, а од тада је цифра премашила 10.000 испорука.

„Велики број колега је био скептичан и рекао да моја замисао неће заживети и да нећу ништа продати", рекао је Јохан, додајући да се торта, када је готова, сече на парчад и пакује у конзерве.

Руф је објаснио да су највернији купци и наручиоци, углавном, Немци који живе у иностранству и желе да осете домаћу посластицу.

Шварцвалд је регија позната по својим слаткишима и воћним тортама, од којих је једна била сервирана на прошлонедељном венчању принца Вилијама и Кејт Мидлтон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи