Читај ми!

Јапанци изумели електронски пољубац!

Очито незадовољни ограниченим могућностима које пружа „видео-чет”, научници у једној токијској лабораторији су нашли начин да обогате везе на даљину, стварањем електронског пољупца.

Јапански научници су изумели предајник пољубаца (!) који људима омогућава љубљење у виртуелном простору, објавио је специјализовани часопис Диџит инфо.

Истраживачи токијског Универзитета за електрокомуникације већ су демонстрирали рад уређаја за имитацију пољубаца, састављен од два упарена апарата прикључена на компјутер.

Два просторно удаљена корисника стављају у уста савијену пластичну цевчицу и померају језик у правцу, или супротно од кретања казаљки на сату. Њихови покрети се синхронизују посредством Интернета, и уколико један од партнера почне да окреће штитник свог апарата, он се код другог корисника, такође, покреће.

Представник лабораторије Нобухиро Такахаси указује да је уређај у фази тестирања, а да се уместо људских усана и језика користи извијена осетљива цевчица.

Научницима предстоји усавршавање овог уређаја, али у перспективи они обећавају да ће предајник пољубаца имати функцију преноса укуса и имитације партнеровог дисања.

Уређај ће бити веома популаран међу корисницима друштвених мрежа, с обзиром на то да ће моћи унапред да се пољубе са својим виртуелним саговорником и закључе да ли уопште има смисла да се сретну у стварном свету.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи