Читај ми!

Таксијем од Њујорка до Лос Анђелеса

Таксиста, у чије су возило два добра пријатеља ушла на њујоршком аеродрому „Лагвардија“, пристао је да их за само 5.000 долара одвезе до Лос Анђелеса - удаљеног 3.932 километра. И то одмах!

Њујоршки таксиста Мохамед Калам пристао је да за релативно малу суму - 5.000 долара, одвезе двојицу клијената с једног на други крај Сједињених Америчких Држава.

Таксиста и његова два путника, Џон Белитски, банкар по професији, и Ден Вуибен, професор, путовали су од Њујорка до крајњег одредишта, Лос Анђелеса, пуних шест дана.

Успут су стали у Лас Вегасу, где су Белитски и Вуибен у коцкарницама освојили 2.000 долара, играјући блек џек и крепс.

У изјави за Њујорк пост, двојица авантуриста су рекла да су Калама, који их је чекао у колима, пробудили „кишом новчаница од 100 долара".

Занимљиво је да прво зауставили такси на углу 23. улице и Шесте авеније у Њујорку, успели да се договоре са возачем, али је његов шеф „имао нешто против". Тада су схватили да ће морати да нађу таксисту који поседује своје лично возило и упутили се на аеродром „Лагвардија", где обично стоје „дугопругаши".

Први којем су пришли упитао је: „Квинс? Бруклин?". На одговор „Калифорнија", човек се шокирао. Али је зато Калам чуо разговор и понудио се. Уследили су преговори око суме. 

Према таксиметру, пут од Њујорка до Лос Анђелеса стајао би 17.000 долара, но, Калам је пристао на њихову понуду од 5.000 долара, јер су му се „смучиле градске гужве".

Поређења ради, лет авионом на истој релацији кошта између 300 и 350 долара.

Идеју за ову авантуру, која их је одвела кроз 12 америчких савезних држава, двојици пријатеља пала је на памет приликом недавне прославе Вуибеновог 32. рођендана.

„Разговарали смо о томе... Желео сам да учинимо нешто магично и дивно", објашњава Белитски. Кренули су истога дана!

„Била је то одлична идеја. Срели смо много занимљивих људи, видели много интересантних ствари. Доказао сам оцу, који је био таксиста, да није у праву. Oн је тврдио да ме ниједан њујоршки таксиста неће повести тако далеко."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи