Читај ми!

Три-де тигар

Захваљујући Крегу Трејсију боди-пејнтинг као да је добио нову димензију. У жељи да скрене пажњу на угрожене животињске врсте, уметник је украшавајући тела три девојке истакао да је тигровима који настањују Јужну Кину неопходна помоћ.

Један од најтраженијих мајстора осликавања тела (bodypainting) међу онима који наступају на карневалу у Рију Крег Трејси одлучио је да на необичан начин скрене пажњу јавности на угрожене врсте животиња. Уметник из Њу Орлеанса у стварању ремек-дела уместо платна користио је тела три жене.

Тродимензионални приказ главе тигра настајао је током пуна 24 сата током којих Трејсијеви модели нису имали нимало лак задатак.

Три девојке су читав дан провеле седећи на поду, док је мајстор боди-пејнтинга бојама посебно намењеним за сликање по телу, исцртавао делиће који су на крају прецизно уклопљени у верни приказ грациозне животиње.

„Тек 100 јединки врсте која је карактеристична за регион Јужне Кине остало је у природи и уколико овај мој боди-пејнт подухват допринесе да се тај број увећа за један, ја ћу бити задовољан", истакао је уметник.

Вешти потези доказ су дугогодишњег рада - током каријере 43-годишњи Американац осликао је најмање 400 тела.

Многе славне личности захтевају да четкице које ће клизити по површини њихове коже држи искључиво Крег Трејси.

Цена од 1.200 долара за једно дело говори о томе колико је тражен рад овог уметника.

Према признању самог Трејсија, најдражи рад му је управо три-де тигар који је настао као резултат жеље да помогне у борби појединаца и група да се заштите угрожене врсте.

Крег Трејси почео је да се бави разним врстама уметности још као 16-годишњак. Након дипломирања постао је слободни илустратор, али је убрзо схватио да то није најбољи посао за њега.

Током настанка дела, Трејси сарађује искључиво са волонтерима.

„Сви моји модели су волонтери. То је посао, а девојке са којима сам био у везама имале су разумевања за то чиме се бавим, јер свакако не бих могао да толеришем љубомору", објаснио је Трејси.

Афинитет према осликавању људског тела усмерио је правац његове каријере и данас у Њу Орлеансу Трејси има изложбени простор у којем су изложене фотографије његових дела.

Посебно заинтересовани посетиоци галерије могу се упознати с техникама осликавања тела, а могу добити и лекције.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи