Читај ми!

Спасла га је „тврдоглавост“

Кинез Ванг Таинћинг је после 23 године открио да у глави има зарђали метак од два центиметра, тек након што је почео да му задаје озбиљне проблеме. Лекари кажу да је жив остао само зато што има јаку лобању.

Кинеско чудо - тако лекари називају Венга Таинћинга, који није ни слутио шта се крије у његовој глави.

Недавно је због проблема са епилепсијом, која га је дуго мучила, примљен у болницу у граду Џангђиакуин, у провинцији Хебеи.

„Када сам се једног дана 1988. године враћао кући, осетио сам као да ме је неко праћком јако погодио у главу. Видео сам неког човека на врху брда и помислио да је он то урадио", рекао је Венг присећајући се рањавања.

Иако се тада онесвестио и завршио у болници, нико није посумњао да је рањен. Локални лекар му је дао лекове против болова и послао га кући.

Како је толике године преживео са метком у глави права је енигма за лекаре.

Ванг Џиминг, хирург са одељења за неурохируршку онкологију, каже да су шансе да се преживи упуцавање у главу веома мале - један према неколико хиљада, али да је код Ванга метак промашио главне крвне судове у мозгу и није оштетио мождани систем.

„Његова лобања издржала је удар метка, јер је веома јака. А онда је метак једноставно склизнуо у његов мозак и тамо остао пуне 23 године", објаснио је доктор Џиминг.

Иако није оштетио артерије у мозгу, метак је код Венга изазвао епилепсију.

Сада коначно може да одахне, после успешног хируршког захвата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи