Читај ми!

За 102. рођендан Манет скакала из авиона и постала најстарији падобранац у Британији

За падобранство никад нисте сувише стари, поручује Британка која је скоком у тандему прославила 102. рођендан и тако постала нова националана рекордерка.

Манет Бејли, из Бенхол Грина у грофовији Сафок на југоистоку Енглеске, обележила је 102. рођендан скоком из авиона. Такође, њен падобрански подвиг био је прилика да сакупља новац за три добротворне организације, које је описала као „веома драге њеном срцу“.

Војна ветеранка, као чланица Женске краљевске поморске јединице, била је у Египту током Другог светског рата.

Увек морате тражити нешто ново. Једном сам била удата за падобранца, али никада нисам сама скочила“, рекла је Манет уочи данашњег скока.

Планирани скок пратила је и подржала велика група гледалаца, укључујући суграђане, који су допутовали на аеродром да посматрају њен рођендански скок.

Бејли живи у Бенхол Грину од 1961.године. Идеју да скоком обележи рођендан добила је након што је чула да је отац њеног пријатеља скакао с падобраном када је имао 85 година.

Ако 85-годишњи мушкарац то може, могу и ја“, помислила је Манет и убрзо почела да ради на испуњењу те жеље.

Када се безбедно приземљила, имала је још један разлог за славље. Оборила је рекорд за најстаријег британског падобранца, који је претходно поставио Верден Хејс из Девона у мају 2017. године, који је скок извео када је имао 101 годину и 38 дана.

Након скока Манет је, у изјави за Скај њуз, нагласила да није имала куд када су се врата летелице отворила: „Помислила сам: Не могу више ништа да урадим или кажем, само скочи”.

Пре скока, симпатична бакица добила је поруке подршке од многих сународника, па и лично писмо принца од Велса, а стигли су и савете од стручних падобранаца.

Након што је слетела, осмех јој је играо на лицу, а убрзо јој је уручен и букет цвећа. Скок из авиона није први адреналински изазов Манет Бејли. Уочи 100. рођендана, која и даље редовно вози, тркала се фераријем у Силверстону, достижући брзину од 210 километара на час.

У свом писму Бејлијевој, принц Вилијам је написао: „Катрин и ја смо чули да ћете следеће недеље обележити свој 102. рођендан скоком с падобраном! Знајући да сте прославили свој 100. рођендан тркајући се фераријем око Силверстона, нисмо изненађени“.

Међутим, за Манет, то писмо је било комплетно изненађење.

Према речима Бејлијеве, то што је остала доброг здравља и у форми је један од разлога зашто прихвата изазове и у потрази је за новим узбуђењима, а страха за њу нема.

Као тајну дугог и испуњеног живота наводи заједницу, пријатеље и то што је стално окружена људима.

Будите заузети, будите заинтересовани за све, будите љубазни према онима око себе и дозволите им да буду љубазни према вама. И не заборавите да се забавите“, поручила је бака Манет.

понедељак, 26. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару