Читај ми!

Интернет експлорер добио надгробни споменик у Јужној Кореји

Чим је Мајкрософт објавио да гаси подршку за Интернет експлорер и шаље га у дигиталну пензију, друштвене мреже су биле преплављене успоменама и досеткама на рачун овог претраживача. Један Јужнокорејац је био толико емотиван због престанка постојања да је подигао надгробни споменик Интернет експлореру.

Ера Интернет експлорера је завршена. „Мајкрософт“ је прекинуо пуну подршку за веб-претраживач 15. јуна, спустивши завесе над двадесетседмогодишње наслеђе које је почело 1995. године.

Веб-претраживач је први пут објављен 1995. године као део пакета додатака Плус! за Виндоуз 95. Наводно је достигао свој врхунац 2003. са око 95 одсто удела у употреби. Али са појавом нових, конкурентских претраживача, њихова корисничка база је опала у годинама које су уследиле.

Они који су користили рачунаре код куће, у школама и канцеларијама током деведесетих и раних двехиљадитих, имаће лепа сећања на Интернет експлорер. За милионе широм света, претраживач је служио као прва капија за излазак на светску мрежу.

Милиони људи користили су претраживач свакодневно. Има велику базу обожавалаца јер је био један од првих претраживача које смо користили за приступ интернету.

Интернет експлорер је био најчешће коришћен претраживач у земљама као што су Јужна Кореја и Јапан. У Јужној Кореји се више жали због пензионисања него у било којој другој земљи, јер је Интернет експлорер био обавезан за куповину преко интернета или онлајн банкарство до 2014. године.

Један верни обожавалац овог претраживача је одлучио да ода почаст и подигне споменик славном Интернет експлореру у граду Гјеонгџуу.

„Био је добар алат за преузимање других претраживача“, стоји у поруци на надгробном споменику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи