Читај ми!

На Избор за мис Велике Британије иде без трунке шминке

Такмичарка овогодишњег Избора за мис Велике Британије намерава да се пред жиријем појави потпуно без шминке како би оснажила младе жене којима је у ери филтера пољуљано самопоуздање, а идеали лепоте се граниче са недостижним.

Финалисткиња такмичења за најлепшу Британку, 31-годишња Ел Селин имала је непријатна искуства током детињства због своје коврџаве косе и маљавости, пише Индипендент.

Одрастала је на грчком острву Скијатосу пре него што се преселила у Вилтшир да похађа Школу Ворминстер.

Сада живи у Сарију, а у изјави за Би-Би-Си рекла је да су је такође исмевали због облика тела, а да су је њени вршњаци задиркивали да има вашке и називали горилом јер је имала мало више маља на лицу и рукама него други.

Шминку је почела да носи са 13 година, а у исто време и да исправља своју природно коврџаву косу.

Осим што ради у зравству, Ел се бави и певањем и писањем текстова. Приметила је да из године у годину филтери на популарним апликацијама попут Инстаграма и Тик-тока раде исто оно што је она била приморана да ради у школи.

Ел се претходно 2020. године пријавила за мис Велике Британије у категорији од 27 до 38 година, али каже да осећа да је судијама дала оно што је мислила да желе да виде.

Међутим, током карантина због коронавируса, притисак да се шминка носи свакодневно је поспустио и Ел је научила прихвати себе онакву каква јесте.

Још у јуну рекла је да је донела одлуку да постане прва финалисткиња Избора за мис Велике Британије која се такмичи без трунке шминке како би подржала и промовисала реалне стандарде лепоте и позитиван поглед на све облике тела.

Иако ју је одлука учинила веома нервозном око тога како ће то људи прихватити одлучила је да то тада објавим како би имала храбрости да истраје у својој намери.

Данашњи избори лепоте мање се баве изгледом, а више „ко сте и шта износите на сто“, објашњава Ел и додаје да ће се осећати заиста добро, без обзира на пласман на такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи