Читај ми!

„Види, стварно Ескимка“, Дарја живи у Београду, омиљени град јој је Ниш, подједнако воли Србију и Русију

Вековима живе у најсуровијим условима северних предела, највише на Гренланду и арктичким обалама Северне Америке, а на свету их има тек шездесетак хиљада. Ескими – што у преводу значи „они који једу сирово месо“ – одувек су привлачили пажњу, нарочито због карактеристичног пољупца и живота у иглуу. Једна Ескимка годинама живи у Београду.

Из родног Андара у Русији, Дарја је пре осам година са мајком дошла у Београд. Због високих температура бледела јој је коса, пуцали очни капилари. Завршила је Средњу угоститељску школу, а први дан у њој ће заувек памтити.

„Кад смо дошли, уписала сам угоститељску школу на Зеленом венцу. У року од пет минута сишла је цела школа, чули су да сам Рускиња, а онда су говорили да личим на Кинескињу. Онда је један дечак пришао, пипнуо ме по образу и рекао: види, стварно Ескимка, она из кућице“, рекла је Дарја Ринтикеу Гончарова.

Најтеже јој је било да научи српски језик.

"И ако ће то смешно да звучи, али замрзивач ми је било тешко да кажем“, истиче Дарја.

Како изгледа живети у иглуу, да ли се трљате носевима, једете ли ирвасе и фоке, само су нека од питања која јој постављају.

„Иглу је увек служио као замрзивач, тамо се чувало месо, риба. Иначе се праве штале од дрвета које се покривају крзном од јелена“, рекла је Дарја.

За њу пријатељи кажу да је спонтана, гласна, веома дружељубива, велики авантуриста.

Једног момка тешко је убедила да није из Врања.

„Ја кажем да сам из Русије, он ми каже: немој да лажеш, чујем да си из Врања. И онда дода: пре бих рекао да си из Лесковца, чујем по нагласку", уз смех додаје Дарија Ринтикеу Гончарова.

Подједнако воли и Русију и Србију.

„Душа ми припада и тамо и овде, ја кад бих могла да поделим себе, ја бих живела и тамо и овде. Омиљени град ми је Ниш", напомиње Дарја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи