Читај ми!

Витез Љубичева шести пут Марко Миленковић

На 58. Љубичевским коњичким играма тријумфовао је Марко Миленковић који се за титулу витеза изборио шести пут. Најважнију галопску трку у земљи освојило је грло Нир Поет из Шапца у тесној завршници. У главној касачкој трци „Кнез Михаило“ најбржи је био Аеробик Би из Бечеја.

У Пожаревцу су завршене 58. Љубичевске коњичке игре, највеће такмичење у земљи. Поред најбољих расних коња, публика се још једном узбуђено поклонила и витезу Љубичева.

Марко Миленковић шести пут се изборио за титулу витеза Љубичева и потпуно оправдао љубав публике која га прати годинама попут рок звезде. Његов коњ Невал је његов равноправни партнер, а њихов однос је пример успеха у Љубичевском вишебоју.

Победу је посветио свом прерано преминулом колеги вишебојцу Зорану Бејти, а пехар поклонио његовој породици.

„Ја бих само рекао речи кнеза Милоша Обреновића које су ме водиле кроз ово такмичење – Делибашо, царски делијо, ти имаш куда и на коју страну, а ја немам куда, него туда па у живот или смрт. Ја сам данас био спреман да погинем за ову титулу. И остварио ми се сан“, рекао је Марко, шестоструки витез Љубичева.

Куп Љубичева, најважнију галопску трку у земљи, са највећим фондом награда освојило је грло Нир Поет из Шапца у тесној завршници.

„Када имате овако доброг коња у тренингу, није тако тешко победити, али увек је велики изазов када је овако велики фонд и овако велика трка. Најјача трка у Србији, велики притисак, велика тензија, али видели сте како се слави након трке“, нагласио је Бојан Шендековић, тренер.

Врло убедљиву победу у главној касачкој трци „Кнез Михаило“ однело је грло Аеробик Би из Бечеја.

„Искрено спремали смо се дуго за ову трку, јер је ово једна од највећих трка у години и с намером смо увезли кобилу почетком године за те велике трасе. Оправдала је наша очекивања, добила је ову највећу трку и поразила је једну од највећих кобила у Србији“, каже Миодраг Јандрић, власник победничког грла.

Публика није крила узбуђење, што поново има прилику да прати Љубичевске коњичке игре које су оправдале свој статус бренда и понос Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи