Читај ми!

Постоји ли рецепт за дуговечност - зна један Лесковчанин

Милутин Илић из Лесковца прославио је стоти рођендан. Дошли су му рођаци, комшије, пријатељи. Деда Милутин се не обазире много на године. Не воли да даје савете јер како каже рецепт за дуговечност не постоји.

И на стоти рођендан морао је да обиђе виноград. Уз помоћ штапа прегледа сваки чокот, погледа сваки грозд и то му причињава велико задовољство. Милутин Илић не обазире се много на године. Важно је каже да човек буде активан, да сваки дан нешто уради, јер тако се најбоље чува здравље.

„Ја устанем рано и кад устанем рано идем по ладовину, турим једно сламено шеширче преко главу и тако", рекао је Милутин Илић из Лесковца.

Деда Милутин је радио као медицински техничар. Женио се четири пута, има једног сина, унуке, праунуке. На рођенданско славље дошли су рођаци, комшије, пријатељи из Удружења пензионера. Наравно славље није могло да прође без рођенданске торте и свећица.

„Волим да дођем да разговарам са деда Милутином и да понешто научим", рекао је праунук Андреј Турнић.

Милутин је виталан, стално комуницирамо с њим нашали се, насмеје се, ради, такав ретко има", истакла је Снежана Маковић Марјановић из Удружења пензионера.

Рецепт за дуговечност не постоји. Има нешто и до генетике. Милутинов деда живео је 115 година , каже, живео би и дуже да се није спотакао о степенице.

„Младима поручујем једно, да добро раде да мање пију и да не пуше",поручује Милутин Илић.

Првих сто година је прошло. Деда Милутину је сваки нови дан као празник. Није оптерећен прошлошћу и годинама. Важно му је како ће родити виноград и већ прави планове како да га прошири.

А све ја лакше уз љубав, разумевање и пажњу коју добија од супруге Гордане. Пољубац као најлепши поклон за улаз у други век.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи