Читај ми!

Студија показала да мушкарци жуде за женским комплиментима

Друштвене норме у везама најчешће диктирају да су мушкарци ти који треба да покажу жудњу и иницирају секс, док је осећање да су и сами пожељни скрајнуто. Међутим, ново истраживање показало је да је великој већини мушкараца веома важно да осете код партнерке да су им привлачни, да им значи када оне то и покажу, као и да би волели када би партнерке чешће иницирале секс.

Бројне студије проучавале су колико је осећање привлачности важно за женско сексуално узбуђење, али је та област много мање испитивана код мушкараца.

Ауторка студије, објављене у часопису Journal of Sex & Marital Therapy, психотерапеуткиња Сара Хантер Мареј каже да је током каријере приметила да се тема мушке сексуалне жеље узима здраво за готово и често игнорише.

„Честе претпоставке су да код мушке сексуалне жеље нема шта да се проучава, да је једноставна и површна. Тада сам схватила да у ствари треба да причам са мушкарцима о томе“, објашњава Хантер Мареј.

Имајући у виду мањак бављења том темом, покренута је студија са узорком од више од 300 мушкараца, узраста од 18 до 65 година, који се налазе у хетеросексуалним везама у распону од 7 месеци до 45 година.

Мушкарци су питани колико им је важно да их партнер проналази сексуално пожељним, а потом и да опишу шта партнерка ради да би им то показала и да ли постоје ствари или гестови који би помогли у томе.

Скоро сви испитаници, 95 одсто, рекли су да им је веома важно да виде да су сексуално привлачни својој партнерки.

Упитани како им то партнерке стављају до знања, 41 одсто испитаника рекло је да њихове партнерке привлачност показују вербално, 34 одсто додиром, 28 одсто иницирањем физичке активности, а само 19 одсто је рекло да су им партнерке ентузијастичне и узбуђене током секса.

Велика већина мушкараца у студији (88 одсто) објаснила је шта би желела од партнерке и на који начин оне могу да им покажу сексуалну привлачност. Скоро половина је сугерисала да би волела када би се партнерке самопоузданије и доминантије понашале у кревету.

Осим тога, 17 одсто би хтело да партнерке чешће саме иницирају секс, 15 одсто да јасније комуницирају и пренесу своје сексуалне потребе и жеље, а 14 одсто жуди да партнерке покажу више сексуалног интересовања за њих.

Занимљиво је и да 18 одсто мушкараца каже да би желело више романтике у вези, 16 одсто да им треба више несексуалног додира, а 19 одсто да би волело да партнерке више флертују са њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи