Читај ми!

Мушкарци нарцисоиднији од жена?

Мушкарци имају тенденцију да буду нарцисоиднији од жена, саопштили су научници на основу анализе 355 студија објављених у последњих 30 година.

„Нарцисоидност је повезана с разним менталним дисфункцијама међу којима немогућност одржавања трајних међуљудских односа, агресивност и неетичко понашање“, изјавила је ауторка студије Емили Гриџалва са Универзитета у Бафалу.

Међутим, према њеним речима, нарцисоидност позитивно утиче на самопоуздање и емоционалну стабилност и подстиче вољу за лидерством.

„Анализирајући разлике између мушкараца и жена у нарцисоидности могуће је утврдити полне разлике према приступу одговорним положајима, као и другим важним областима“, наводи се у студији.

Научници су утврдили да мушкарци имају већу жељу да доминирају од жена.

„У поређењу са женама, мушкарци показују веће самопоуздање и жељу да владају“, навели су стручњаци и додали да мушкарци показују већи степен сујете, потребе да им се други диве и због тога имају мање емпатије од жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи