Читај ми!

„Мек“ се извинио због зуба у храни

Јапански огранак америчког прехрамбеног гиганта брзе хране „Мекдоналдса“ дубоко се данас поклонио јавности Јапана у знак извињења због недаћа којима су његови конзументи били изложени у последње време, у које спада и случај људског зуба залуталог у помфрит, као и парчета пластике у порцији сладоледа.

Јапанци воле храну онако како је схвата и сервира „Мекдоналдс“: преко 3.000 ресторана тог ланца активно је у Земљи излазећег сунца.

Халабука поводом објеката залуталих у храну уследила је после низа проблема са којима се ланац брзе хране у последње време суочио, као што је недостатак кромпирића настао услед поремећаја на америчком тржишту, као и прошлогодишњи скандал који је погодио све јапанске и кинеске дистрибутере брзе хране када је установљено да се у њима користи кинеско месо коме је - истекао рок трајања.

Последњи случај, после којег је уследило данашње извињење, била је повреда уста једног детета парчетом пластике залуталим у порцију сладоледа, децембра прошле године.

„Мекдоналдс“ је тада устврдио да је пластика стигла у дозер приликом склапања направе.

У другом случају, из августа прошле године, конзумент је, купивши „биг мек“, у пратећој порцији помфрита затекао и - људски зуб.

„Мекдоналдс“ је тада истрагом утврдио да ниједном упосленику не недостаје зуб, да ниједном раднику у ланцу оних који снабдевају „Мекдоналдс“ не недостаје зуб, као и да нема знакова да је зуб пржен заједно са кромпирићима.

„Мекдоналдс“ и даље истражује како је пластика стигла у сладолед а зуб у кромпириће.

Такехико Аоки, извршни директор „Мекдоналдса“ у Јапану, изјавио је да је њихов циљ да такве случајеве „сведу на нулу"“. Порекао је притом како су ови случајеви општи показатељ посрнућа „Мекдоналдса“, него да су „изоловани случајеви“.

Успут, Аоки је обзнанио још неке инциденте: појаву парчета метала, и поново парчета пластике, у колачу „мекмафин“. Није даље наводио детаље тих инцидената, само је споменуо да би могло да се догоди да су „спољни извршиоци“ подметнули и пластику и зуб у храну.

У наредна два случаја са ове бизарне листе догађаја, парчићи пластике нађени су у пилетини „мекнуџетс“, пристиглој са фарме у Тајланду, где је једна пластика била плава а друга провидна па је то било важно код одређивања порекла: плава се користи у „Мекдоналдсу“, па је могла да упадне у месо, а ова друга се не користи па се не зна одакле она у месу.

Аоки је, међутим, непоколебљив: „Ја ћу јести 'мекнуџетс'. Даваћу деци да једу 'мекнуџетс'. Немам дилеме поводом тога“.

Током година, „Мекдоналдс“ је прегурао глобалну ситуацију са „лудим кравама“ и широко распрострањене теорије о здравој прехрани и високој калоричности својих производа.

Поруџбине помфрита, пратећег састојка „Мекдоналдсових“ главних оброка, смањене су током прошле године због несташице кромпира.

Велике порције вратиле су се у понедељак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи