Читај ми!

Невероватно бекство из затвора!

Филмски! Низ конопце и чаршафе 20 спратова! Кенет Конли и Хозе Бенкс побегли су из затвора у центру Чикага низ 70 метара тканине и канапа. Чворови су обезбедили сигурније спуштање, а јастуци и ћебад „алиби“ у креветима. Полиција још трага за двојицом бегунаца.

Да се из затвора не бежи кроз прозор низ постељину са хитро направљеним чворовима само у цртаним филмовима доказали су бивши „цимери" чикашког затвора „Метрополитан".

Из зграде у центру Чикага у уторак ујутру 37-годишњи Џозеф Бенкс „Хозе" и годину дана старији Кенет Конли побегли су јуче ујутру, али они су много више од двојице затвореника који су „преварили систем".

Вест о њиховом бекству обишла је свет јер су се низ конопце и чаршафе спустили са двадесетог спрата!

Средство за бег, које је у уторак ујутру примећено како виси прикачено на прозор затворске зграде, дуго је више од седамдесет метара, а сам прозор кроз који су изашли висок је 1,8 метара, а широк свега петнаестак сантиметара.

Према речима затворских званичника, Хозе и Кенет били су у својој ћелији у понедељак увече у 22 часа при редовној провери.

Међутим, следећег јутра у њиховим креветима пронађене су шипке са прозора и комади стакла, као и ћебад и јастуци распоређени као да још спавају.

Један од чувара приметио је канап који виси са спољне стране прозора око седам ујутру, а хеликоптери и полицијске јединице са псима трагачима почели су потрагу око објекта так око осам.

Хозе Бенкс, познат и као Секнд Хенд Бандит, јер је у „акцију" ишао у коришћеној гардероби, опљачкао је две банке и планирао да опљачка још две, осуђен је прошле недеље. Око 600.000 долара које је украо још нису пронађени.

Конли је у октобру признао да је наоружан упао у банку и однео око 4.000 долара.
У затвору у центру Чикага обојица су чекала суђења. Полиција још трага за њима. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи