Читај ми!

Повреда на раду задобијена током секса?!

После пет година судске борбе, једној Аустралијанки биће исплаћена надокнада за повреду на раду задобијену на службеном путу током сексуалног односа са колегом.

Аустралијанка запослена у државној служби, која се повредила током секса у мотелу на пословном путу, добила је петогодишњу судску битку против федералне владе, која ће морати да јој исплати надокнаду.

Федерални суд је овог месеца одбио жалбу владине осигуравајуће компаније „Комкер", на судску одлуку по којој је жена повређена на радном задатку.

Аустралијанка, која из правних разлога није идентификована, боравила је 26. новембра 2007. године у мотелу у граду Наура, 160 километара јужно од родног Сиднеја, када је имала сексуални однос са колегом. Тада је била у касним 30. годинама.

Током секса, део светиљке изнад кревета је отпао и пао јој на лице, повредивши јој нос и уста.

Повреде су јој саниране у болници, а касније је патила од депресије и није наставила да ради за владу.

„Комкер" је најпре прихватио њен захтев за надокнаду физичких и психолошких повреда, али га је потом одбацио након детаљне истраге.

Потом је суд донео одлуку да држава није крива за њене повреде. Жена се тада обратила федералном суду, који је 19. априла пресудио у њену корист.

Још није познато колико ће новца добити. „Комкер" разматра могућност жалбе Високом суду, највишој судској инстанци у Аустралији.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи