Читај ми!

„Топ гир“ изабрао „Ауто године“

Најбољи аутомобил 2012. године према оцени екипе култне Би-Би-Сијеве емисије „Топ гир“ је „тојота GT86“. У ужој конкуренцији били и спортски „пагани вајра“ и „мекларен спајдер“. „Бе-Ем-Ве“ добио две награде - за породично и спортско возило. Изнeнађење на листи је „фијат панда“ који је титулу „Џипа године“ преотео много већим „колегама“.

Крај године – тренутак за сумирање утисака, тренутак када екипа чувене емисије „Топ гир", у саставу Џереми Кларксон, Ричард Хемонд и Џејмс Меј, „претресе" овогодишње моделе аутомобила и у свом магазину објави листу најбољих.

Свако је, као по обичају, имао свог фаворита за најважнију награду – „'Топ гир' аутомобил године", али је на крају ипак „победио" Кларксон. Но, о томе на крају текста.

Италијански спортски модел „пагани вајра", V12 са твин турбо-пуњењем, био је по Хемондовом мишљењу зрео за титулу „Аутомобил године", али је морао да се задовољи наградом „Хипераутомобил године".

„Желели смо да за хиперауто године изаберемо оно најнеобичније, најмистичније возило, митолошко попут једнорога, из снова и маште. То је једино могао бити 'вајра'", објасниo je Ричард Хемонд.

У њиховој специфичној категорији „Све што ће вам икад затребати од аута" поносно се шепури непревазиђени „фолксваген голф".

Титулу „Породичног аутомобила 2012. године" добио је „бе-ем-ве 320d туринг". Поред „Хипераута" чувени трио бира и „Суперауто године", а то је „Фераријев" модел „F12 берлинета".

„Најбољим кабриолетом" проглашен је „мекларен 12С спајдер", који је за Џејмса Меја био и „Аутомобил године". „Ово је возило за добар провод, а ја желим добар провод. Зато сам га и узео", прокоментарисао је кратко Меј.

Највеће изненађење је што награда за „Џип године" није отишла некој од „друмских громада", већ „фијату панди" са погоном на четири точка.

„Бе-ем-веу" је припала још једна „Топ гир" титула – „Спортским аутом 2012" проглашен је модел "M135i".

Најбољу понуду у односу квалитет-цена имао је „дачија дастер". Цена на Острву од 8.995 фунти донела му је награду "Bargain of the Year".

"Hot hatch of the year award", односно, награду за највозило са трећим или петим вратима, покупио је „форд фокус ST караван", док је „Најлуксузнији", по мишљењу чувене тројке, нови „рејнџ ровер".

„Тојота" је ове године, што се каже, покупила кајмак. Изгледа да је огромни Кларксон искористио своју величину и гласност, и успео да прогура свој избор – модел "GT86" био је његов „Аутомобил године".

И тако је, на крају, осим што је проглашена свеукупним победником, тј. освајачем награде „'Топ гир' аутомобил године", „тојоти GT86" отишла и титула „Купе 2012".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи