Читај ми!

Уз „Еплову“ навигацију „тешко ћете преживети“

Прошлонедељено спасавање шесторице мотоциклиста из аустралијске дивљине натерало је локалну полицију да изда саопштење у којем моли људе да се не ослањају на „Еплову“ навигацију.

Аустралијска полиција издала је упозорење у којем од корисника „ајфона" тражи да престану да користе "Apple Maps" за навигацију, уколико желе да преживе.

На овај потез их је натерала прошлонедељна интервенција када су морали да спасавају шесторицу мотоциклиста који су користили „Еплове" мапе за навигацију и, уместо у граду, завршили у дивљини, 70 километара даље, без хране и воде.

„Полиција позива све који путују у Викторију (државу на југоистоку Аустралије) да користе друге карте и апликације док се стање не поправи", наводи се у саопштењу.

„Епл" је одбацио "Google Maps" и заменио га својим картама које су од самог почетка критиковане због недовршености и лошег квалитета.

Иначе, Ричард Вилијамсон, шеф одсека за развој програма за израду и коришћење карата у америчкој компанији из Купертина, отпуштен је 27. новембра пошто је „Епл" морао да се извини корисницима због недостатака у апликацији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи