Читај ми!

Земља никад не спава

Бајковити приказ ушушкане Земље ноћу забележио је моћни Насин сателит. Поларна светлост на северу Канаде, Нил осветљен оближњим градовима, метрополе попут Лондона где се свако предграђе распознаје показују да наша планета никад не спава. Ту смо и ми негде.

Невероватан ноћни нимак Земље забележио је Насин сателит. Савршено се виде градови који никад не спавају, али и шумски пожари, светло на великим рибарским бродовима, па чак и географске и политичке границе.

Бајковито изгледа поларна светлост забележена на северу Канаде, Нил осветљен околним градовима, метрополе попут Лондона где се могу јасно разазнати сва предграђа, као и густо насељена источна обала Сједињених Држава.

„Исто као што треба да видимо Земљу по дану, неопходно је да је знамо и по ноћи", изјавио је Стив Милер, истраживач при Универзитету „Колорадо" и додао да, за разлику од људи, Земља никад не спава.

„Не морамо да живимо у мраку више", духовито је нагласио Милер, осврћући се на то да ноћ нигде на Земљи није толико мрачна као што мислимо.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи