Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Tri libanska bolničara poginula, dva ranjena u napadu IDF-a na jug Libana - Hezbolah odgovorio napadom na izraelsku vojnu bazu

Sukob Izraela i Hamasa – 337. dan. Najmanje 61 Palestinac je ubijen, a 162 osobe ranjene su u Pojasu Gaze u proteklih 48 sati. Od početka rata bilans mrtvih dostigao je 40.939. Al Džazira prenela je da je američku-tursku aktivistkinju u Pojasu Gaze ubio izraelski snajperista. Direktor CIA Vilijam Berns naveo je da će detalji predloga sporazuma o primirju biti predstavljeni narednih dana. Porodice talaca optužuju premijera Benjamina Netanjahua za sabotiranje sporazuma.

Три либанска болничара погинула, два рањена у нападу ИДФ-а на југ Либана - Хезболах одговорио нападом на израелску војну базу Три либанска болничара погинула, два рањена у нападу ИДФ-а на југ Либана - Хезболах одговорио нападом на израелску војну базу

Izraelska vojska (IDF) nastavlja operacije u Pojasu Gaze. Na meti IDF bili su izbeglički kampovi – Nuseirat, Džabalija i Bureidž. Ubijena su najmanje 33 Palestinca, više njih je povređeno, saopštile su palestinske vlasti.

Izrael, sa druge strane, tvrdi da deluje protiv Hamasa.

Oglasile su se i Ujedinjene nacije. Upozoravaju da je humanitarna situacija u Gazi i dalje iznad katastrofalne, te da u proteklih mesec dana gladuje više od milion ljudi u centralnom i južnom delu enklave.

Američka aktivistkinja turskog porekla Ajsenur Ezgi Ejgi podlegla je povredama nakon što su je izraelske snage u Beiti, gradu južno od Nablusa na Zapadnoj obali, pogodile u glavu tokom protestnog marša protiv proširenja naselja.

Bela kuća traži od Izraela da istraži smrt Amerikanke. Ankara poručuje da će izraelske vlasti i njihove bezuslovne pristalice "neizbežno" odgovarati pred međunarodnim sudovima.

U međuvremenu su se izraelske snage, nakon desetodnevne operacije, povukle iz grada Dženina na Zapadnoj obali.

Došlo je i do nove razmene vatre između Libana i Hezbolaha.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи