Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Америчка активисткиња убијена у нападу ИДФ-а на Западној обали; У Израелу ухапшена жена јер је гађала песком министра

Сукоб Израела и Хамаса – 336. дан. Израелски борбени авиони погодили су зграду у граду Матмура на југу Либана, након што је примећена група оперативаца Хезболаха, саопштио је ИДФ. Више ракета је, истовремено, лансирано из Либана у правцу Горње Галилеје у Израелу, а у нападу на град Метула погођена је једна зграда, наводи војска. Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок позвала је израелску владу да оконча изградњу илегалних насеља на окупираној Западној обали и предузме кораке да заустави насиље досељеника над Палестинцима на тој територији. Америчка активисткиња убијена је у нападу ИДФ-а на Западној обали. Израелска полиција привела је 27-годишњу жену јер је бацила шаку песка на израелског министра за националну безбедност Итамара Бен Гвира на плажи у Тел Авиву.

Америчка активисткиња убијена у нападу ИДФ-а на Западној обали; У Израелу ухапшена жена јер је гађала песком министра Америчка активисткиња убијена у нападу ИДФ-а на Западној обали; У Израелу ухапшена жена јер је гађала песком министра

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) настављају са операцијама у Појасу Газе. Делују у свим деловима енклаве, са копна, мора и из ваздуха. У последња 24 сата, према подацима власти у Гази, убијено је 17 Палестинаца, од 7. октобра 40.878.

Нове тензије и на Западној обали. У израелским нападима убијено је шесторо, а рањено троје људи, чиме је број погинулих у операцији на Западној обали порастао на 39.

С друге стране, израелска војска тврди да је убила палестинске борце који су бацали експлозив и пуцали.

У међувремену, начелник Генералштаба египатске војске, генерал-потпуковник Ахмед Фати Калифа ненајављено је посетио гранични прелаз између Египта и Појаса Газе, како би проверио безбедносну ситуацију.

Нешто северније, у пограничном подручју Либана и Израела појачава се напетост. У размени ватре између Хезболаха и Израела, испаљено је више десетина ракета из Либана на Галилеју, Израелци су одговорили.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху негирао је извештаје о могућем договору за прекид ватре. Тврди да је Израел пристао на неколико споразума, али је, каже, Хамас "доследно одбацивао сваки од њих".

Хaмас, са друге стране, поручује да Нетанјаху користи преговоре да продужи агресију.

У првој фази вакцинације против дечје парализе имунизовано је 189.000 деце.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару