Читај ми!

Kamala Haris: Obezbedila sam podršku delegata, nameravam da pobedim Donalda Trampa

Potpredsednica SAD Kamala Haris saopštila je da je obezbedila dovoljnu podršku delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima. Poručila je da joj je namera da ujedini partiju i naciju, kao i da pobedi republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Kamala Haris je u objavi na društvenoj mreži Iks navela da je ponosna što je dobila potrebnu podršku delegata Demokratske stranke da postane njihov kandidat na predsedničkim izborima koji se održavaju u novembru.

"Tokom narednih nekoliko meseci putovaću širom zemlje i razgovaraću sa Amerikancima o svemu. U potpunosti nameravam da ujedinim partiju i našu naciju i da pobedim Donalda Trampa", poručila je Harisova.

Naglasila je i da je zahvalna predsedniku Bajdenu i svima u Demokratskoj stranci koji su već verovali u nju.

"Ovi izbori će predstavljati jasan izbor između dve različite vizije. Donalda Tramp želi da vrati našu zemlju u vreme u kojem mnogi od nas nisu imali punu slobodu i jednaka prava. Verujem u budućnost koja jača našu demokratiju, štiti slobodu reproduktivnog zdravlja i obezbeđuje svakoj osobi da ima mogućnost ne samo da opstaje, već da krene napred", poručila je Harisova.

Kamala Haris postala je najizgledniji kandidat demokrata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, nakon što se aktuelni predsednik Džozef Bajden povukao iz izborne trke.

Demokratska stranka bi svog predsedničkog kandidata trebalo da potvrdi na stranačkoj konvenciji od 19. do 22. avgusta.

Republikanci su za svog kandidata već potvrdili bivšeg predsednika Donalda Trampa, a predsednički izbori će biti održani 5. novembra.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару