Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Žestoke borbe oko Kan Junisa; IDF: Ubili smo 900 boraca Hamasa u Rafi

Sukob Izraela i Hamasa – 270. dan. Izraelska vojska nastavlja sa operacijema na severu Gaze, ali i u južnom i centralnom delu palestinske enklave, kod Kan Junisa. Serija eksplozija zatresla je naselja sa obe strane izraelsko-libanske granice, gde IDF simulira i napad na Liban. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu tvrdi da nisu tačni navodi da vojno rukovodstvo želi prekid vatre i po cenu opstanka Hamasa u Gazi.

Жестоке борбе око Кан Јуниса; ИДФ: Убили смо 900 бораца Хамаса у Рафи Жестоке борбе око Кан Јуниса; ИДФ: Убили смо 900 бораца Хамаса у Рафи

Nakon što je pušteno više od 55 palestinskih zarobljenika, među kojima i direktor bolnice Šifa Muhamed Abu Salmija, reagovao je premijer Izraela Benjamin Netanjahu i poručio da je puštanje Abu Salmije iz pritvora "ozbiljna greška i etički promašaj".

"Ovom čoveku, pod čijom su odgovornošću držani i ubijeni naši taoci, mesto je u zatvoru", poručio je Netanjahu.

Istovremeno, IDF nastavlja sa operacijema na severu Gaze, ali i u južnom i centralnom delu palestinske enklave.

Oglasio se i ministar odbrane Joav Galant, koji je izjavio da je izraelskim snagama odmah potrebno dodatnih 100.000 vojnika. 

Došlo je do novih racija i hapšenja na Zapadnoj obali, uhapšeno je najmanje 16 Palestinaca.

Reagovao je član političkog biroa Islamskog džihada Ali Abu Šahin i poručio da otpor Izraelu na okupiranoj Zapadnoj obali postaje sve organizovaniji.

Serija eksplozija zatresla je naselja sa obe strane izraelsko-libanske granice. Hezbolah je izveo seriju napada na izraelske vojne položaje na severu Izraela, dok su izraelski borbeni lovci gađali položaje Hezbolaha na jugu Libana.

Nemački Bild javlja da bi Izrael mogao da pokrene ofanzivu na Hezbolah ovog meseca.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару