Piroćanci pravili kačkavalj na gradskom trgu
Mlečnim proizvodima koje su napravili učenici i profesori mlekarske škole, najviše su se obradovali pirotski predškolci. U školi sa tradicijom dugom 72 godine proizvodi se vrhunski pirotski kačkavalj, razne vrste sira i peciva.
Deveti "Dani hleba i sira" okupili su učenike i profesore iz desetak poljoprivrednih škola iz Srbije, Bugarske i Republike Srpske. U mlekarskoj školi ističu da je njihov sistem obrazovanja već decenijama najbliži dualnom modelu.
"Mi ćemo učiniti sve da u narednom periodu približimo deci zanimanja prehrambeni tehničar, mlekar, mesar, pekar i ostala", kaže Milan Surlandžis, v. d. direktora Mlekarske škole. "Cilj nam je da deca shvate da im je to budućnost i da kada završe Mlekarsku školu, sa bilo kojim od ovih profila mogu odmah sutra da krenu da rade."
Od ove godine Mlekarska škola proizvodi pirotski kačkavalj sa oznakom o zaštićenom geografskom poreklu. Ovo je, kažu, jedino mesto u Srbiji gde đaci mogu da nauče da prave kačkavalj.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар