четвртак, 22.06.2017, 16:47 -> 20:55
Bezbedni mlečni proizvodi na jagodinskoj pijaci
Mleko, sir i kajmak su veoma osetljive namirnice, posebno u toplim danima i valja ih ispravno čuvati. Proveravali smo na jagodinskoj zelenoj pijaci da li se poštuju propisi prilikom prodaje te robe.
U mlečnoj hali jagodinske Zelene pijace prohladnih 17 stepeni, napolju 33 stepena. Po pravilu, mušterije kupuju sir i kajmak samo od prodavaca u koje imaju poverenje ili ih lično poznaju.
I pored odličnih uslova za prodaju događa se da zimi bude bakteriološki neispravno oko 5 odsto, a leti kada su temperature visoke kao sada i do 8 odsto kontrolisanih uzoraka, kažu u Veterinarskoj inspekciji. Takvi proizvodi kao i proizvođači odmah se isključuju iz prometa.
Prodajom mlečnih proizvoda na pijaci mogu da se bave isključivo registrovani proizvođači koji imaju sva uverenja o zdravstvenom stanju krava, kvalitetu vode i adekvatnim prostorijama za pripremu i čuvanje namirnica.
"Kako želim za svoju decu i unučiće da jedu ispravnu hranu, tako želim moje mušterije i njihove porodice da konzumiraju ispravne proizvode i to mi je želja i trudim se", kaže Snežana Đorđević, prodavačica mlečnih proizvoda.
Inspektori tvrde da je kupovina sira i kajmaka na pijaci u Jagodini bezbedna i da je sve pod kontrolom.
I pored svih uveravanja prodavaca mlečnih proizvoda da su namirnice zdravstveno bezbedne, dobar broj ljudi nikada ne bi kupio sir i kajmak na pijaci i radije se opredeljuju za megamarkete.
rts.jagodina@rts.rs
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар