Читај ми!

Ukinut pritvor Vesni Medenici, njen sin ostaje iza rešetaka

Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici ukinut je pritvor, rekao je za TVCG njen advokat Zdravko Begović.

Rešenje o ukidanju pritvora Vesni Medenici doneo je Viši sud nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rešenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru.

Medenicu crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila na Aerodromu Podgorica.

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

U odnosu na Miloša Medenicu, Marka Vučinića i Marjana Bevenju, Apelacioni sud je potvrdio rešenje Višeg suda kojim im je produžen pritvor, rekla je savetnica za odnose s javnošću Višeg suda Marija Raković.

Ročište za kontrolu optužnice protiv Medenice i ostalih zakazano je za 17. novembar u Višem sudu u Podgorici.

Okrivljenom Milošu Medenici se, između ostalog, stavlja na teret da je, u 2019. godini, stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali okrivljena Vesna Medenica, devet okrivljenih osoba i okrivljeno pravno lice, kako bi se krijumčarile cigarete i izvršio uticaj na sudsku vlast radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Medenica se sumnjiči i da je u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbegavajući mere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete na carinsko područje Crne Gore, radi prodaje, uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita okrivljenim carinskim službenicima.

Vesni Medenici se stavlja na teret da se, u periodu od 2019. do 2021. godine, obavezala da je korišćenjem svog službenog položaja predsednice Vrhovnog suda Crne Gore i pretpostavljenog uticaja posredovati da se određeni parnični predmeti koji su se vodili pred Višim sudom u Podgorci i Vrhovnim sudom završe u korist privrednih društava "Fab Live" i "Cijevna Commerce", bez obzira na činjenično stanje, u čemu joj je pomagao sin, okrivljeni Miloš Medenica.

Medenica je, između ostalog, kako se tvrdi u optužnici, uticala na sudije Privrednog suda Crne Gore i Osnovong suda u Herceg novom da donesu odluke u korist forme njenog kuma Rada Arsića, kao i u predmetu privrednog društva "Carine".

уторак, 30. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару