RAT U UKRAJINI

Zelenski: Severnokorejske trupe za dva do tri dana na frontu; Putin: Neće biti razmene, spremni smo na razumne kompromise

Rat u Ukrajini – 975. dan. Ruska Federacija neće praviti nikakve ustupke po pitanju ukrajinskog poravnanja, neće biti razmene, istakao je predsednik Vladimir Putin i dodao da je Rusija spremna na razumne kompromise. Prema obaveštajnim informacijama, Rusija će već od 27-28. oktobra upotrebiti prvu severnokorejsku vojsku u zonama borbenih dejstava.

Зеленски: Севернокорејске трупе за два до три дана на фронту; Путин: Неће бити размене, спремни смо на разумне компромисе Зеленски: Севернокорејске трупе за два до три дана на фронту; Путин: Неће бити размене, спремни смо на разумне компромисе

U napadima Rusije na istočnu Ukrajinu u poginule najmanje četiri osobe, a ranjeno je još 10, saopštile su regionalne vlasti.

Načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinehubov naveo je da ruske snage ciljale područje u blizini pijace u Kupjansku. Kako je dodao, oštećeni su dvospratna zgrada, desetak kioska kao i prozori na obližnjim kućama.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba tvrdi da su prve severnokorejske jedinice obučene u Rusiji raspoređene u oblasti Kursk, ruskoj pograničnoj oblasti gde su kijevske snage izvršile upad.

U saopštenju na Telegram kanalu obaveštajna služba dodaje da se oko 12.000 severnokorejskih vojnika, uključujući 500 oficira i tri generala, već nalazi u Rusiji, a da se obuka odvija u pet vojnih baza.

Upitan o izveštajima da je Severna Koreja poslala hiljade vojnika u Rusiju, Vladimir Putin je odgovorio da je stvar Moskve kako će primeniti sporazum o partnerstvu sa Pjongjangom koji je ranije ratifikovala Državna duma.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres rekao je liderima država članica BRIKS-a da je svetu potreban mir u Gazi, Libanu, Ukrajini i Sudanu.

Sedam članica NATO-a protivi se pozivanju Ukrajine da se pridruži Alijansi, preneo je briselski portal Politiko, pozivajući se na četiri zvaničnika NATO-a i SAD, kao i pojedine diplomate.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи