Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Kremlj: Oslobodićemo Kursku oblast, odbijena kontraofanziva na granici; Fon der Lajen: Odobren zajam do 35 milijardi evra

Rat u Ukrajini – 940. dan. EU će odobriti zajam do 35 milijardi evra Ukrajini kako bi pomogla zemlji zaglavljenoj u teškom ratu, saopštila je predsednica EK Ursula fon der Lajen, koja se nalazi u poseti Kijevu. Ruske snage "blagovremeno" će vratiti kontrolu nad Kurskom oblašću, saopštava Kremlj. Moskva tvrdi da je ruska vojska odbila kontranapad Ukrajinaca u tom pograničnom regionu.

Кремљ: Ослободићемо Курску област, одбијена контраoфанзива на граници; Фон дер Лајен: Одобрен зајам до 35 милијарди евра Кремљ: Ослободићемо Курску област, одбијена контраoфанзива на граници; Фон дер Лајен: Одобрен зајам до 35 милијарди евра

Jedna osoba je poginula, a najmanje 13 ih je ranjeno u ruskom udaru na Dom za stare u Sumi.

Nemačka je prenela Ukrajini novi veliki paket vojne pomoći, koji, između ostalog, uključuje tenkove "leopard 1 A5", samohodne topove "gepard", bespilotne letelice i više od 60.000 komada municije.

S druge strane predsednik Vladimir Putin je objavio da je Rusija višestruko povećala proizvodnju veoma traženog naoružanja i poboljšala njegove karakteristike.

Iz Ratne mornarice potvrđuju da su nuklearne podmornice spremne da upotrebe najmoćnije i najrazornije oružje.

Ruske trupe aktivno potkopavaju brane u oblasti Belgoroda, verovatno se spremajući na provokacije kako bi dodatno optužile Ukrajinu za ekološke i humanitarne posledice, objavila je operativno-taktičke grupa "Harkov".

Ukazuje se da je reč o "markeru" za budućnost, ako se situacija dramatično promeni i Rusi budu morali da dižu brane u vazduh kako bi usporili napredovanje odbrambenih snaga Ukrajine. 

Poslanici Vrhovne rade usvojili su Rezoluciju o preimenovanju 327 naselja u okviru dekomunizacije i derusifikacije, a među njima je, za Ukrajinu skandalozni, Novomoskovsk.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи