Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski razgovarao sa Šolcom o drugom mirovnom samitu; Moskva: Zauzeto još jedno naselje u Donjeckoj oblasti

Rat u Ukrajini – 926. dan. Ukrajinski tužioci saopštili su da je pokrenuta istraga o ubistvu trojice ukrajinskih vojnika koji su se predali na istočnom frontu u blizini Pokrovska. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom kako bi razgovarao o pripremama za drugi samit o miru u Ukrajini. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je je ruska vojska zauzela još jedno selo u Donjeckoj oblasti.

Зеленски разговарао са Шолцом о другом мировном самиту; Москва: Заузето још једно насеље у Доњецкој области Зеленски разговарао са Шолцом о другом мировном самиту; Москва: Заузето још једно насеље у Доњецкој области

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je za En-Bi-Si njuz da će ovog meseca predstaviti "Plan pobede" predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu i kandidatima za novog šefa Bele kuće Kamali Haris i Donaldu Trampu.

"Plan pobede" najvećim delom zavisi od podrške Sjedinjenih Država, od podrške predsednika, i ja ću komunicirati", kaže Zelenski.

Za Vladimira Putina, Kamala Haris je favorit i poručuje da će je Rusija podržati. Ističe da se Harisova "toliko zarazno i ekspresivno smeje, što znači da ona dobro radi".

Oružane snage Ukrajine uspele su da zaustave napredovanje ruskih trupa u pravcu Pokrovska, tvrdi glavnokomandujući Oleksandr Sirski.

"Tokom proteklih šest dana, neprijatelj nije napredovao ni metar u pravcu Pokrovska, drugim rečima, naša strategija funkcioniše", ističe Sirski.

Ukrajina je dobila novog šefa diplomatije Andrija Sibihu, bivšeg ambasadora u Turskoj. Vrhovna rada je imenovala nove ministre .

Regionalna vojno-civilna administracija Kurske oblasti saopštila je da je identifikovana još četiri francuska državljanina, osumnjičena da su kao strani plaćenici učestvovali u raciji u toj oblasti.

Navodi se i da se terete za ratne zločine.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи