Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Bitka za Volčansk, sukob u rejonu Starice; Litvinjenko: 50.000 Rusa na granici s Harkovskom oblasti

Rat u Ukrajini – 810. dan. Traju snažni ruski udari na Harkovsku oblast, u Volčansku se vode ulične borbe, a stanovništvo se evakuiše iz tog grada. Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da je počeo sukob i u rejonu sela Starica. Predsednik Volodimir Zelenski najavljuje protivudarne akcije. Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Litvinjenko. kaže da je 50.000 ruskih vojnika na granici, a da se više od 30.000 bori u Harkovskoj oblasti.

Битка за Волчанск, сукоб у рејону Старице;  Литвињенко: 50.000 Руса на граници с Харковском области Битка за Волчанск, сукоб у рејону Старице; Литвињенко: 50.000 Руса на граници с Харковском области

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod od početka rata odneo je 15 života. Još 20 osoba je povređeno kada se deo ruskog stambenog bloka srušio nakon što su ga udarili fragmenti oborenog projektila iz sovjetskog doba, kojeg su lansirale ukrajinske snage, saopštili su ruski zvaničnici.

Ukrajina je pokrenula, kako su ruski zvaničnici rekli, masivan raketni napad sa balističkim projektilima "točka" i višestrukim raketnim sistemima "adler" i RM-70 vampir (MLRS). Najmanje deset spratova zgrade se urušilo.

Ofanziva Rusije na oblast Harkova se ubrzano odvija, u Volčansku su počele ulične borbe.

Prema rečima komandanta jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine Denisa Jaroslavskog, situacija u Volčansku je teška, grad je na ivici da bude opkoljen.

Jaroslavski je dodao da ukrajinske oružane snage gube ljude i teritorije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se vode borbe u nizu sela Harkovske oblasti.

Zelenski je, govoreći u svom večernjem video-obraćanju, spomenuo žestoke borbe u raznim delovima Donjecke oblasti na jugoistoku.

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je Andreja Belousova za novog ministra odbrane. Belousov je bivši potpredsednik vlade specijalizovan za ekonomiju, saopšteno je iz Kremlja. Sergej Šojgu postaje sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи