Читај ми!

Путин сменио Шојгуа, Белоусов нови министар одбране; Шојгу постаје секретар Савета безбедности Русије

Председник Русије Владимир Путин предложио је новог министра одбране, Андреја Белоусова, бившег потпредседника владе специјализованог за економију, саопштено је из Кремља. Сергеј Шојгу постаје секретар Савета безбедности Русије.

Руски председник Владимир Путин предложио је новог министра одбране, Андреја Белоусова, бившег потпредседника владе специјализованог за економију, саопштено је из Кремља.

Сергеј Шојгу, министар одбране од 2012. године и дугогодишњи Путинов савезник, постаје секретар Савета безбедности Русије уместо Николаја Патрушева, а преузеће и одговорности у вези са војно-индустријским комплексом, саопштио је Кремљ.

Начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов остаће на својој функцији, као и Сергеј Лавров, министар спољних послова, саопштио је Кремљ.

Песков о разлозима за постављење Белоусова

Коментаришући промене на челу Министарства одбране, Дмитриј Песков, портпарол Кремља, рекао је новинарима да је постављење Андреја Белоусова има смисла јер се Русија приближавала ситуацији попут оне у којој се нашао СССР средином 1980-их, када се за војску трошило 7,4 одсто БДП-а.

То је, рекао је Песков, значи да је од виталног значаја да се обезбеди да таква потрошња буде усклађена са општим интересима земље, због чега је Путин сада желео цивила са економским искуством у Министарству одбране.

"Потребан је неко ко је отворенији за иновације и онај који ће победити на бојном пољу“, додао је Песков.

Ројтерс оцењује да Путин покушава да потрошњу на одбрану подвргне већој контроли како би се осигурало да се средства ефикасно троше након што су државни тужиоци оптужили сарадника Шојгуа и заменика министра одбране за примање мита.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије