Читај ми!

...IZ ČASA U ČAS...

Putin: Pripremamo odgovor za napad na Krimski most; UN: Rampa za rusku hranu posle prekida sporazuma o ukrajinskom žitu

Rat u Ukrajini – 509. dan. Majka i otac poginuli su na Krimskom mostu, a njihova ćerka je povređena. Moskva optužuje Kijev za napad i navodi da je "odluka doneta uz direktno učešće američkih i britanskih službi". Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sastanak o situaciji u Ukrajini. Danas je istekao rok za produženje sporazuma o izvozu žita preko crnomorskih luka, a Kremlj je saopštio da obustavlja učešće u tom sporazumu.

Situacija je eskalirala na istoku Ukrajine, izjavila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar. Ona je na Telegramu napisala da ruske snage napreduju u pravcu Kupjanska i da se vode teške borbe.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da rat u Ukrajini nije zapao u ćorsokak, ali je priznao da ukrajinska kontraofanziva "ide teško".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da ukrajinska kontraofanziva sa ciljem da se zauzme teritoriju "ne uspeva" i da su pokušaji da se probije ruska odbrana propali.

S druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručuje da "svet veruje u Ukrajinu”.

Ruska država preuzela je kontrolu nad ruskom podružnicom francuskog proizvođača jogurta "Danone", zajedno sa udelom pivarske kompanije "Karlsberg" u lokalnoj pivari, prema dekretu koji je potpisao Vladimir Putin.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи