Читај ми!

Srbi sa severa KiM pokušali da dođu do svojih radnih mesta, policija im nije dozvolila

Četvrti je dan kako policija tzv. države Kosovo drži u blokadi zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Zaposleni u Fondu PIO za Kosovo i Metohiju, Kosovskomitrovičkom upravnom okrugu, Centru za socijalni rad i u prostorijama Kancelarije za KiM razišli su se nakon što su pokušali da dođu do svojih radnih mesta jer im policajci naoružani dugim cevima to nisu dozvolili.

Na objektu u Severnoj Mitrovici, u kojem su se nalazili sedišta Kosovskomitrovičkog okruga, Fonda PIO i Kancelarije za Kosovo i Metohiju sinoć su postavljene tri improvizovane papirne table za nazivima privremenih prištinskih institucija.

Takođe, tabla je jutros postavljena i na zgradi Privremenog organa Kosovske Mitrovice.

Dok su postavljane improvizovane table, ispred objekta se nalazio jedan policijski džip i nekoliko policajaca kada je takozvana kosovska policija raspoređena i na svim raskrsnicama koje vode do te zgrade.

I na objektu u Leposaviću, gde je do petka radio Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola, i gde se nalaze i kancelarije mnogobrojnih organizacija, danas su privremeno postavljena dva papira sa nazivom privremenih prištinskih institucija.

Zgrade srpskih institucija u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred njih je takozvana kosovska policija. Kfor je pojačao prisustvo na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Akcije policije na severu pokrajine utiču na bezbednost, stabilnost i mir, poručila je misija Unmik, posle razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade.

Srpska lista je zatražila hitnu akciju međunarodnih predstavnika.

"NATO je veoma razočaran akcijama na severu Kosova i Metohije koje nisu koordinirane sa Kforom, navela je portparolka Alijanse Fara Daklala.

Državni vrh Srbije ocenjuje da je na delu pokušaj da se isprovocira reakcija i poručuju da je izbor politička borba.

понедељак, 02. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару