Vučić za RTS: Završićemo godinu sa prosečnom penzijom od 387 evra, u decembru prosečna plata biće 837 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su, i pored svega kroz šta je Srbija prošla otkako je predsednik, očuvani mir i stabilnost. Kosovo će do kraja mog mandata biti u Srbiji, posle pitajte neke druge, poručio je Vučić. Prosečna penzija u Srbiji sada je 323 evra, a završićemo godinu sa 387 evra, u 2024. godini biće između 424 i 434 evra, a krajem 2025. godine idemo preko 450 evra, rekao je predsednik. Prosečna plata iznosi 718 evra, u decembru se očekuje 837, a 2024. do 930 evra, 2025. bi trebalo da bude 1.025 evra, a krajem te godine 1.124 evra.

Pre tačno godinu dana Aleksandar Vučić je po drugi put pobedio na predsedničkim izborima. Preostale su mu još četiri godine na mestu predsednika Srbije, a dinamika, i globalna i lokalna je takva da će verovatno biti turbulentnije nego prethodnih šest koliko sedi u kabinetu na Andrićevom vencu.

U razgovoru za RTS predsednik Aleksandar Vučić je sumirao prethodni period, ističući da mu je prethodna vlast ostavila sve najteže i najlošije, ali da su sačuvani mir i stabilnost.

"Od 2014. kada sam postao predsednik vlade morali smo da uvedemo mere fiskalne konsolidacije, užasno teške mere, najteže poplave. Odmah zatim imali smo migracije, preko milion ljudi prešlo je preko naše teritorije, morali smo to da držimo pod kontrolom i da čuvamo stabilnost i mir. Imali smo bezbroj problema, sve vreme uz ogromne pritiske oko KiM, nadovezala se korona i taman kada je sve krenulo dobro, onda je počeo rat u Ukrajini“, rekao je Vučić.

Naveo je da je rat poremetio ne samo globalni sistem i vrednosti, već i Srbiju stavio u tešku situaciju zbog specifičnosti odnosa Beograda i Moskve.

"To nam je dodatno otežalo poziciju u regionu, jer su svi pokušali to protiv nas da iskoriste“, rekao je Vučić.

Ističe da je ponosan što su očuvani mir i stabilnost, ne ugrožavajući vitalne nacionalne interese.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи