Читај ми!

URS traži da se Jovanović brani sa slobode

Potpredsednica URS-a Verica Kalanović zatražila da se policija, tužilaštvo i pravosuđe prema pritvorenom Branislavu Jovanoviću odnose po pravilima struke i morala. Traži i da Jovanović bude pušten da se brani sa slobode.

Branislavu Jovanoviću, koji je predsednik niškog Gradskog odbora URS-a i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja saizvršilaštvom.

Kalanovićeva je na konferenciji za novinare u Nišu rekla da postupak protiv Jovanovića u URS-u nazivaju "procesom" i dodala da su "želeli da veruju da se ne radi o procesu i da institucije rade svoj posao onako kako treba, da imamo nepristrasno pravosuđe i pravdu koja je jednaka za sve".

"Svako ko se ogrešio treba da odgovara i mi u URS-u se zalažemo za to, ali znamo da Jovanović nije kriv u ovom postupku i želimo da on sam to dokaže sa slobode", dodala je Kalanovićeva izražavajući protest zbog današnjeg odlaganja za sutra odluke vanpretresnog veća po žalbi o pritvoru, a prenosi Tanjug.

Rekla je "da je pravosuđe pristalo da bude deo jedne velike igre gde istovremeno čaršija vrši pritisak daleko pre nego što je privođenje počelo, gde mediji hapse, a tabloidi presuđuju".

Kalanovićeva je rekla da se više od mesec dana u Nišu pričalo da će Jovanović biti uhapšen, a da je ona lično telefonom razgovarala sa njim dok su mediji javljali o njegovom hapšenju.

"Verujemo da naši lokalni partneri u vlasti nisu deo ove političke igre", rekla je Kalanovićeva i dodala da je URS u Nišu ušao u vlast zbog odgovornosti prema 18.000 onih koji su glasali za njih i zbog obaveze da njihov život svakim danom čine boljim.

Pored Jovanovića, pritvor do 30 dana je u istom predmetu određen još trojici bivših i sadašnjih direktora Direkcije za izgradnju grada - ranijem zameniku direktora Gradske toplane i dvojici vlasnika privatnih firmi zbog sumnje da su oštetili gradski budžet u iznosu od 13,4 miliona dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару