SPS: Dujović ostaje u klubu SPS-a

Funkcioner SPS-a Đorđe Milićević kaže da je razgovarao sa predsednikom "Pokreta veterana" Sašom Dujovićem i da mu je on potvrdio da ostaje unutar poslaničkog kluba SPS-a. Pokret veterana ima legitimno pravo da sarađuju sa drugim strankama, istakao Miličević.

Portparol SPS-a Đorđe Milićević izjavio je da "Pokret veterana" i njihov predsednik Saša Dujović imaju legitimno pravo da sarađuju sa drugim strankama, ali da, ukoliko je došlo do zaokreta u njihovoj politici i promeni odnosa među koalicionim partnerima, to treba da saopšti.

Ranije danas Dujović je, zajedno sa šefom poslanika DSS-a Slobodanom Samardžićem, u Skupštini Srbije saopštio da su dve stranke potpisale sporazum o saradnji, a da će prva zajednička akcija biti prikupljanje potpisa poslanika za stavljanje na dnevni red zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti.

On je novinarima u parlamentu rekao da to ne znači da će izaći iz poslaničkog kluba SPS-a, osim ako oni drugačije ne odluče, kao i da će davati kvorum i glasati za sve ono što je dobro za Srbiju i narod.

Portparol SPS-a Milićević rekao je Tanjugu da to nije pitanje koje zaslužuje određenu pažnju i nije pitanje koje ima određenu važnost za SPS i za vladajuću koaliciju u republičkom parlametnu.

Milićević je naveo da je danas razgovarao s Dujovićem i da mu je on potvrdio da ostaje unutar poslaničkog kluba SPS-a i dodao da je jasno da je Dujović ušao u parlament sa liste SPS-a.

"Njegovo legitimno pravo je da kao poslanik i predsednik svoje partije pokreće određene inicijative i da pravi određene dogovore sa ostalim klubovima unutar parlamenta po različitim pitanjima, a u ovom konkretnom slučaju mislim da je reč o boračkoj i invalidskoj zaštiti", objasnio je Milićević.

Na pitanje da li ocekuje da će Dujović nastaviti da podržava predloge vladajuće koalicije, Milićević je odgovorio da "to nije pitanje koje ima određeni značaj za SPS i vladajuću koaliciju u parlamentu u tom kontekstu".

"Dujović je saopštio da je deo kluba SPS-a i da ćemo imati saradnju i razgovarati o svim tačkama koje se nađu u Skupštini Srbije u narednom periodu. Ako ovo što se danas dešavalo znači promenu političkog pravca njegove političke stranke i promenu odnosa među koalicionim partnerima, onda to treba da saopšti Dujović", rekao je Milićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару