Читај ми!

URS: Đilas da prestane da nas nipodaštava

Lider DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas treba da prestane da nas "nipodaštava", saopštio URS. Đilas rekao da Vlada sa ministrom Mlađanom Dinkićem kome je sa "dva posto glasova dato da vodi svu ekonomiju", neće izdržati sledeću godinu.

Ujedinjeni regioni Srbije poručili su lideru DS-a i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da prestane da ih "nipodaštava" i dodali da veruju da će, uz nastavak rada, procenat njihovih glasova koje će osvojiti biti barem petostruko veći od onoga koji im Đilas u ovom trenutku "samozvano dodeljuje".

Đilas je, gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u, izjavio da Vlada sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem kome je sa "dva posto glasova dato da vodi svu ekonomiju", ministrom policije koji to "očito nije", i premijerom koji ima suprotne stavove od predsednika, neće izdržati sledeću godinu.

"Jasno nam je da Demokratskoj stranci smeta kada neko za manje od pet meseci uvede red u javne finansije, donese budžet na vreme, prepolovi deficit, spreči bankrot države, rastereti privredu ukidanjem 138 parafiskalnih nameta i taksi, sprovede profesionalizaciju upravljanja u Poreskoj upravi.", navodi se u saopštenju URS-a povodom Đilasove izjave.

URS ocenjuje da su Mlađan Dinkić kao ministar finansija, ali i cela nova Vlada Srbije, dokaz da u ovoj zemlji može da se radi drugačije - odgovorno prema građanima i u javnom interesu.

"Tajna uspeha nove Vlade je što svako u njoj radi ono što najbolje zna i što se radi timski. Rezultate prepoznaju i vide građani i o njima će se izjasniti kada za to bude vreme. Istini za volju, nije nam jasno da li je Đilas ovu izjavu dao kao političar ili kao analitičar, jer je procenat glasova koje je URS osvojio na izborima tri puta veći nego što je rekao, navodi se u saopštenju. Procene političara - analitičara nisu relevantne. Važan je jedino sud građana", navodi se u saopštenju.

URS ističe da je cilj te stranke da svi regioni i sva mesta dobiju jednake šanse.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару